Genel Beslenme Deneme Sınavı Sorusu #902479

Aşağıda ekmek servisi ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Tabldot yemek servisi sunan kurumlarda ekmekler servisten önce kesilip ekmek sepetlerine konulmakta ve masalara yerleştirilmektedir.

Servis sonrasında yenilmeyen ekmekler, el değdiği için yeniden kullanılamayacağından atılmaktadır.

Self servis yönteminde ekmekler ekmek kutularına dilimlenerek yerleştirilmeli ve ekmek kutusu servis bankosunun sonunda yer almalı ve kuruda maşa bulunmalıdır.

Hastane mutfağında porsiyonluk 75'er gramlık küçük somunlar halinde hazırlanmış olanlar direk servise çıkarılır.

Hastalara yapılacak ekmek servisi için ekmekler genel mutfaktan kat mutfaklarına getirilir. Dilimlenmesi gerekiyorsa kat mutfağında dilimlenir.


Yanıt Açıklaması:

Tabldot yemek servisi sunan kurumlarda ekmekler servisten önce kesilip ekmek sepetlerine konulmakta ve masalara yerleştirilmektedir, Servis sonrasında yenilmeyen ekmekler, el değdiği için yeniden kullanılamayacağından atılmaktadır, Self servis yönteminde ekmekler ekmek kutularına dilimlenerek yerleştirilmeli ve ekmek kutusu servis bankosunun sonunda yer almalı ve kuruda maşa bulunmalıdır, Hastalara yapılacak ekmek servisi için ekmekler genel mutfaktan kat mutfaklarına getirilir. Dilimlenmesi gerekiyorsa kat mutfağında dilimlenir seçeneklerinde ekmek ile ilgili verilen bilgiler doğrudur. Hastane mutfağında porsiyonluk 75'er gramlık küçük somunlar halinde hazırlanmış olanlar direk servise çıkarılır seçeneğinde 75'er gramlık değil, 50'şer gramlık küçük somunlar halinde hazırlanmış olanlar direk servise çıkarılır. Doğru cevap D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum