Genel Havacılık Deneme Sınavı Sorusu #1267080

I. İki zamanlı pistonlu motorların verimleri dört zamanlı pistonlu motorlara göre daha yüksektir.

II. İki zamanlı pistonlu motorlarda  beş olay, dört zamanlı pistonlu motorlardan farklı olarak pistonun doğrusal olarak hareket ettiği toplam iki zamanda meydana gelmektedir.

III. İki zamanlı çevrimde piston yukarı yönde hareket ederken, yakıt belli bir oranda hava ile karıştırılarak pistonun alt kısmına karter içine bir valf ile alınmaktadır. 

İki zamanlı piston ile ilgili yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

I ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

İki zamanlı pistonlu motorların verimleri dört zamanlı pistonlu motorlara göre daha düşüktür. Bunun nedeni pistonun aşağı yöndeki hareketi sırasında; karter içindeki hava– yakıt karışımının piston içine alınırken, yanmış gazların egzoz valfinden hemen hemen aynı zamanlarda dışarı atılmasıdır.

İki zamanlı pistonlu motorlarda beş olay, dört zamanlı pistonlu motorlardan farklı olarak pistonun doğrusal olarak hareket ettiği toplam iki zamanda meydana gelmektedir.

İki zamanlı çevrimde piston yukarı yönde hareket ederken, yakıt belli bir oranda hava ile karıştırılarak pistonun alt kısmına karter içine bir valf ile alınmakta ve pistonun üst tarafındaki daha önceden alınmış hava–yakıt karışımı sıkıştırılmaktadır.

Doğru cevap C'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum