Genel Muhasebe 1 Deneme Sınavı Sorusu #625595

Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri hesabı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Nakit ve nakit  benzerleri grubunda bir indirim  olarak yer  alır.

Hesap kalan verirse alacak kalanı verir.

Çek keşide ettiğinde hesap alacaklandırılır.

Bu hesapta yer alan çekler ibraz vadelidir.

Aktif karakterli bir hesaptır.


Yanıt Açıklaması:

Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

İşletme  tarafından diğer kişiler için düzenlenen çekler ile bankaya verilen ödeme emirleri (virman), Verilen Çekler ve Ödeme  Emirleri hesabında takip  edilmektedir.

103 VERiLEN ÇEKLER VE ÖDEME EMİRLERİ hesabı, bilançoda gösterilirken nakit ve nakit  benzerleri grubunda bir indirim olarak yer  almaktadır. Bir diğer ifade  ile pasif  karakterli bir hesap olmasına rağmen aktifte  gösterilmektedir.

İşletme  ticari faaliyetleri karşılığında  çek  keşide ettiğinde borcunda bir artış olması  nedeniyle Verilen  Çekler  ve Ödeme Emirleri  hesabı alacaklandırılır. Keşide edilen çekin  ve ödeme emrinin  banka  tarafından ilgili kişilere ödenmesi durumun- da ise Verilen  Çekler  ve Ödeme  Emirleri hesabı borçlandırılır. Hesap,  pasif karakterli olması  nedeniyle, kalan  verirse  alacak kalanı verir. Hesabın alacak kalanı vermesi  durumunda keşide edilen çeklerin ya da verilen ödeme emirlerinin, işletmenin; lehtara  bankadaki ticari mevduat hesabından veya  nakden bir ödeme yapmadığı anlaşılmalıdır.

İşletmenin verdiği çekler  de ibraz vadelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum