Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #790651

Kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acenteleri vasıtası ile pazarlayabilen işletmelere ne ad verilir?


A Grubu seyahat acenteleri

B Grubu seyahat acenteleri

C Grubu seyahat acenteleri

B ve C grubu seyahat acenteleri

Tur operatörü


Yanıt Açıklaması:

A Grubu seyahat acenteleri: Kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acenteleri vasıtası ile pazarlayabilen işletmelerdir.
B Grubu seyahat acenteleri: Uluslararası kara, deniz ve hava ulaştırma araçları ile (A) grubu seyahat acentelerinin düzenleyecekleri turların biletlerini satarlar.
C Grubu seyahat acenteleri: Yalnızca Türk vatandaşları için yurt içi turlar düzenlerler.
B ve C grubu seyahat acenteleri: Kendi hizmetleri dışında kalan diğer seyahat acenteciliği hizmetlerini göremezler. Ancak kendilerine (A) grubu seyahat acentelerinin verecekleri hizmetleri görürler. 
Tur operatörleri: Seyahat ve turizm talebinin oluşmasından önce ulaşım, konaklama ve diğer turistik ürünleri birleştirerek gezici ve belirli bir merkezde konaklama amaçlı turlar düzenleyen ve bu turları belli bir ücret karşılığında sunan işletmelerdir.

Doğru cevap A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum