Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri Deneme Sınavı Sorusu #1371780

I. Echinococcus multilocularis vahşi yaşama ait bir parazit olduğundan kontrolü oldukça zordur. Köpeklerin başı boş dolaşmalarının engellenmesi ve infekte köpeklerin tedavi edilmesi korunmada alınabilecek tedbirlerdir.

II. Diphyllobothrium latum 56°C’de beş dakika pişirme işlemiyle veya -18°C ’de 24 saat muhafaza ile kolaylıkla etkisiz hale getirilebilir.

III. Anisakiazisten korunmada balık etlerinin iyice pişirildikten sonra tüketilmesi ve dondurularak muhafaza edilmesi infeksiyon riskini azaltır.

Yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur? 


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

Hepsi 

Hiçbiri 


Yanıt Açıklaması:

Doğru yanıt "D" seçeneğidir. Echinococcus multilocularis vahşi yaşama ait bir parazit olduğundan kontrolü oldukça zordur. Köpeklerin başı boş dolaşmalarının engellenmesi ve infekte köpeklerin tedavi edilmesi korunmada alınabilecek tedbirlerdir. Diphyllobothrium latum 56°C’de beş dakika pişirme işlemiyle veya -18°C ’de 24 saat muhafaza ile kolaylıkla etkisiz hale getirilebilir. Anisakiazisten korunmada balık etlerinin iyice pişirildikten sonra tüketilmesi ve dondurularak muhafaza edilmesi infeksiyon riskini azaltır.

Yorumlar
  • 0 Yorum