Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri Deneme Sınavı Sorusu #377725

I.Gıda kodeksi, ürünlerin tekniğine uygun ve hijyenik olarak üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, ambalajlanması, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanmasını sağlamak üzere ürün özelliklerini belirlemektedir.

II.Ürünlerde olabilecek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik riskleri belirlemekte ve bunlarla ilgili limitleri yayımlamaktadır.

III.TGK yönetmeliği kapsamında hazırlanan yönetmelik ve tebliğler AB ve Kodeks Alimentarius komisyonu çalışmaları, ülke ihtiyaçları ve risk değerlendirmeleri sonucunda güncellenmektedir.

Yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

 


Yalnız I

I,II

 I,III

II,II

I,II,III


Yanıt Açıklaması:

Gıda kodeksi, ürünlerin tekniğine uygun ve hijyenik olarak üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, ambalajlanması, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanmasını sağlamak üzere ürün özelliklerini belirlemektedir. Ürünlerde olabilecek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik riskleri belirlemekte ve bunlarla ilgili limitleri yayımlamaktadır. TGK yönetmeliği kapsamında hazırlanan yönetmelik ve tebliğler AB ve Kodeks Alimentarius komisyonu çalışmaları, ülke ihtiyaçları ve risk değerlendirmeleri sonucunda güncellenmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum