Girişimcilik Deneme Sınavı Sorusu #397716

Aşağıdaki verilenlerden hangisi yaratıcılığı tanımlayan ifadelerden birisi değildir?


Bilginin alınması ve yeni bir şekil alana ya da yeni bir düşünce oluşturana kadar şekil verilmesi ve yeniden düzenlenmesi sürecidir.

Eski ve mevcut fikirlerin yeni yöntemlerle yeni yerlerde ya da yeni kombinasyonlar halinde kullanılması, eski ve yeni bilgilerin yeni yöntemlerle kullanılması, mevcut fikirlere yeni kullanım alanları bulunması ve mevcut bir fikri ödünç alıp bir başka araç için modifiye etme tekniği olarak görülmektedir.

Bağlantısız görünen şeyleri birbirine bağlayabilmektir.

Yaratıcılığın temeli olan farklılıkların birleştirilmesinin bireysel bazda yapılmasıdır.

Kombinasyonların uyumu olarak ifade edilebilir.


Yanıt Açıklaması:

Yaratıcılığın çeşitli tanımları yapılmıştır. Bentley’e göre yaratıcılık “Bilginin alınması ve yeni bir şekil alana ya da yeni bir düşünce oluşturana kadar şekil verilmesi ve yeniden düzenlenmesi süreci, Plamer’a göre “Bağlantısız görünen şeyleri birbirine bağlayabilmektir, Robert I. Sutton’a göre eski ve mevcut fikirlerin yeni yöntemlerle yeni yerlerde ya da yeni kombinasyonlar halinde kullanılması, eski ve yeni bilgilerin yeni yöntemlerle kullanılması, mevcut fikirlere yeni kullanım alanları bulunması ve mevcut bir fikri ödünç alıp bir başka araç için modifiye etme tekniği olarak görülmektedir. Roğers’e göre, yaratıcılık birbiriyle alakalı görülmeyen iki fikri birleştirmektir ve Einstein ise kombinasyonların uyumu olarak görmüştür. Yaratıcılığın temeli olan farklılıkların birleştirilmesi bireysel bazda yapılırsa buna bireysel yaratıcılık denir.

Yorumlar
  • 0 Yorum