Girişimcilik ve İş Kurma Deneme Sınavı Sorusu #1151885

Tasarım sürecinde tasarımcıların amaçlar, iş çizelgesi, iş listesi ve bütçeyi içeren iletişim raporları hazırladıkları basamak aşağıdakilerden hangisidir?


Uyarıcı/başlatan

Kavram Geliştirme

Proje planlama

Tasarım brifi

Tasarım yeteneği kaynağı


Yanıt Açıklaması:

Tasarım sürecinin temel basamakları:
• Uyarıcı/Başlatan: Süreci başlatandır. Bu, teknik olanaklardan ortaya çıkan yeni bir fikir, yeni bir şey için açıklanmış gereksinim ya da mevcut öneriye planlanmış stratejik bir ilave olabilmektedir.
• Kavram Geliştirme: İşletmenin güçlü, zayıf yönleri, olanakları ve Pazar gereksinimleri göz önünde bulundurularak yaşamını sürdürebilmesi için fikirlerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Üretim kabiliyeti, kalite ve maliyet açısından fizibilite de göz önüne alınmalıdır.
• Proje Planlama: İşletme, fikri derinlemesine araştırmak isterse, amaçları belirten, kaynakları dağıtan ve zaman çizelgesini ve bütçeyi oluşturan bir ürün planı hazırlanmalıdır.
• Tasarım Brifi: Teknik, finansal, pazarlama ve tasarım ile ilgili bilgiler bulunmalıdır. Tasarımcılar amaçlar, iş çizelgesi, iş listesi ve bütçeyi içeren iletişim raporları hazırlamaktadırlar.
• Tasarım Yeteneği Kaynağı: İşletme içi ya da işletme içi ve dışı karması ya da tamamen işletme dışı olabilmektedir. Kaynağı sağlayan, önerilen proje için gerekli tasarım yeteneklerini çok iyi anlamalıdır. Tasarım işletmeleri bir işletme listesinde yer almakta ve kullanıcı işletmeler tarafından belirli aralıklarla tekrar değerlendirilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum