Girişimcilik ve İş Kurma Deneme Sınavı Sorusu #1169783

I. Franchisee pazarda bilinen bir marka, ürün ya da hizmet ile çalışma fırsatı bulur
II. Franchisee kullandığı markayı özgürce değiştirebilir
III. franchisee finansal destek alma konusunda avantajlıdır
IV. Franchisee pazara ilişkin bilgi birikiminden yararlanır
V. Franchisee kalite standartlarını özgürce belirleyebilir

Yukarıdakiler dikkate alındığında Franchising sistemi açısından doğru olan bilgiler hangisinde verilmiştir?


I ve II

II ve III

I, III ve IV

I, III ve V

IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Franchisee, franchising anlaşması ile pazarda bilinen bir marka, ürün ya da hizmet ile çalışma fırsatı bulacaktır. Girişimci bu noktada bilinen bir marka ile çalışmanın getirilerine sahip olacaktır. Bu sayede girişimci marka imajını ve güvenini oluşturmak için finansal kaynak ayırmak zorunda kalmayacaktır.
Franchisee için önemli getirilerden birinin de franchisor tarafından kendisine sağlanan yönetsel destek olduğu söylenebilir. Franchising anlaşmalarının büyük bir bölümü, franchisee’nin konu ile ilgili bir eğitim programına katılmasını gerektirmektedir.
Genellikle girişimcilerin en fazla sıkıntı çektikleri kaynakların başında da finansal kaynaklar gelmektedir. Bu noktada franchising sözleşmesi sayesinde, franchisee finansal destek alma konusunda bazı üstünlükler sağlayabilir.
Uzun süredir faaliyetlerine devam etmekte olan bir franchisor’ın pazara ilişkin derin bir bilgi birikimi mevcuttur. Franchisor, potansiyel ve mevcut müşterilere, rakiplerin ve sektörün mevcut ve gelecekteki durumuna ilişkin bir bilgi birikimine sahiptir. Franchisee faaliyete başladığında bu bilgi birikiminden yararlanma fırsatına sahip olacaktır.
Tedarik süreçlerinin, ürünlerin ve hizmetlerin belli bir standartta gerçekleştirilmesi, son derece önemli olan kalite standartlarının korunmasına yardımcı olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum