Girişimcilik ve İş Kurma Deneme Sınavı Sorusu #1131166

  1. Girişimcilik iklimi, girişimciliği etkileyen kişilik faktörlerinin yanı sıra, girişimcilerin faaliyetlerini sürdürdüğü ortamdaki ekonomik, sosyal, yasal ve teknolojik gelişmeler gibi çevresel faktörlerden de etkilenmektedir.
  2. Girişimcilerin ortaya çıkışında çevresel faktörleri ön plana çıkaran yaklaşımlar, pazar mekanizmalarını ve devlet/hükümet politikalarının etkisinin önemini vurgulamışlardır.
  3. Çevresel faktörleri ön plana çıkaran yaklaşımlar, girişimcinin ortaya çıkmasında; gelişmiş ülkeler için hükümet politikalarının belirlediği ekonomik güdülemelerin, gelişmemiş ülkelerde ise pazar mekanizmalarının etkili olduğunu savunmaktadır.

Girişimcilik iklimini etkileyen faktörler ile ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I-II

II-III

Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

Girişimcilerin ortaya çıkışında çevresel faktörleri ön plana çıkaran yaklaşımlar, pazar mekanizmalarını ve devlet/hükümet politikalarının etkisinin önemini vurgulamışlardır. Bu yaklaşım, girişimcinin ortaya çıkmasında; gelişmiş ülkeler için pazar mekanizmalarının, gelişmemiş ülkelerde ise hükümet politikalarının belirlediği ekonomik güdülemelerin etkili olduğunu savunmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum