Girişimcilik ve İş Kurma Deneme Sınavı Sorusu #1210193

Aşağıdakilerden hangisi Fiyat İstikrarını tanımlamaktadır?


İş planlarını hazırlamış olan giri­şimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmede ihtiyaç duydukları başlangıç sermayesi­nin bulunmasıdır.

Para politikasının büyüme ve istihdama yönelik olarak ekonomik birimlerin karar alma süreçlerinde etkili olmayacak ölçüde düşük ve istikrarlı bir enflasyon oranını ifade eder.

Girişimci sayısının arttırılabilmesi girişimcilere yönelik gerek nakdi ge­rekse de gayrinakdi desteklerin sayısının arttırılması.

Sanayideki yeniliklerin, buluşların, yeni tasarımların ve özgün çalışmaların ilk uygulayıcıları adına veya ticaret alanında üretilen ve satı­lan malların üzerindeki üreticisinin veya satıcısının ayırt edilmesini sağlayacak işaretlerin sahipleri adına kaydedilmesini ve böylece ilk uygulayıcıların ürünü üretme ve satma hakkına belirli bir süre sahip olmalarını sağlayan gayrimaddi bir haktır.

Uluslararası düzeyde rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir bir sosyoekono­mik gelişme sağlamak Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi, yürütülmesi ve yenili­ğe dönüştürülmesi.


Yanıt Açıklaması:

Fiyat İstikrarı: Para politikasının büyüme ve istihdama yönelik olarak ekonomik birimlerin karar alma süreçlerinde etkili olmayacak ölçüde düşük ve istikrarlı bir enflasyon oranını ifade eder.

Yorumlar
  • 0 Yorum