Görsel Estetik Deneme Sınavı Sorusu #1331066

  1. Işık koşullarına göre 1/15 ve 1/60 enstantane hızları deneyebilirsiniz.
  2. Çekecek olduğunuz hareketli nesnenin yoluna paralel olacak şekilde yerleşiniz. Bu sayede odaklamanız daha kolay olacaktır.
  3. Deklanşörü serbest bıraktığınızda, çekim tamamlandıktan sonra konuyla birlikte herekete kaydırma yapmaya devam edin.
  4. Konu yaklaştıkça makinenizle izlemeye başlayın. Kameranızın ekstra desteği için, döner başlıklı bir monopod veya tripod kullanmak doğru olacaktır.
  5. Otomatik odak izlemeli bir kameranız varsa, deklanşör düğmesine yarım basarak kameranın odaklanmasını sağlayabilirsiniz. Kameranız yeterince hızlı otomatik odaklanmaya sahip değilse, fotoğraf makinesini deklanşörü bıraktığınız noktaya önceden odaklamanız gerekir.

Yukardakilerden hangileri iyi bir pan tekniği için ip uçları içermektedir?


I, II ve III

 III, IV ve V

 II, III ve IV

I, II, III ve IV

I, II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

İyi bir pan tekniği için ip uçları,

  • İlk kez denemeye karar verdiğinizde biraz daha yavaş bir deklanşör hızı seçin 1/30 gibi. Daha son- raları ışık koşullarına göre 1/15 ve 1/60 enstantane hızları deneyebilirsiniz.

  • Konuyla aranıza başka bir nesnenin (insan, direk, ağaç vs.) girmeyeceği bir konum seçmeniz yara- rınıza olacaktır.

  • Sonuçların iyi olması için, konumunuzu, çekecek olduğunuz hareketli nesnenin yoluna paralel olacak şekilde yerleşiniz. Bu sayede odaklamanız daha kolay olacaktır.

  • Konu yaklaştıkça makinenizle izlemeye başlayın. Kameranızın ekstra desteği için, döner başlıklı bir monopod veya tripod kullanmak doğru olacaktır.

  • Otomatik odak izlemeli bir kameranız varsa, deklanşör düğmesine yarım basarak kameranın odaklanma- sını sağlayabilirsiniz. Kameranız yeterince hızlı otomatik odaklanmaya sahip değilse, fotoğraf makinesini deklanşörü bıraktığınız noktaya önceden odaklamanız gerekir.

  • Deklanşörü serbest bıraktığınızda, çekim tamamlandıktan sonra konuyla birlikte herekete kaydır- ma yapmaya devam edin.

  •  
Yorumlar
  • 0 Yorum