Görsel Estetik Deneme Sınavı Sorusu #1331278

Görsel okuryazarlıkla ilgili olarak aşağıdakilerden hangileri doğrudur?

I. Görsel okuryazarlık sayesinde etik, yasal, sosyal ve ekonomik konuları betimleyen sözel, görsel farkındalıklar gelişir. 

II. Görsel okuryazarlık becerisi birçok insanın görerek ve aynı zamanda diğer duyusal deneyimleri yaşayıp bu deneyimleri bütünleştirerek gelişebileceği bir yeterliliğine işaret eder.

III. Sanatsal, disiplinler arası bir nitelik taşır. 

IV. Bireyin başkaları ile kasıtlı olarak iletişim kurması için görselleri anlama ve kullanma olanağı sağlayan bir beceri grubudur.


I ve II

II ve II

III ve IV

I, III ve IV

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Görsel medyayı kullanma, analiz etme, yorumlama, değerlendirme, kullanma ve yeniden yapılandırmaya yönelik bir dizi organize edilmiş, entelektüel yeteneğin gelişimine katkı sağlar. Etik, yasal, sosyal ve ekonomik konuları betimleyen sözel, görsel farkındalıklar gelişir. Görsellere karşı duygusal ve estetik reaksiyonlar gelişebilir.

Görsel okuryazarlık, becerisi birçok insanın görerek ve aynı zamanda diğer duyusal deneyimleri yaşayıp bu deneyimleri bütünleştirerek gelişebileceği bir yeterliliğine işaret eder. Bu görsel ve bilişsel yetkinliklerin gelişimi normal insan öğreniminin temelidir. Bu özellikler geliştirildiğinde bireylerin çevrelerinde karşılaştıkları nesneleri, sembolleri/ imajları, eylemleri daha hızlı yorumlamalarına, kavramalarına ve algılamalarına olanak sağlar.

Görsel okuryazarlık sanatsal, disiplinler arası bir nitelik taşır. Görsel okuryazarlık görüntüleri, imleri (medya ögeleri, resimler, mesajlar, grafikler ve çeşitli uyarıcılar) algılama, ayrımsama, yorumlama, tasarlama ve bunları sunabilme becerilerini kapsar.

Görsel okuryazarlık,  bireyin başkaları ile kasıtlı olarak iletişim kurması için görselleri anlama ve kullanma olanağı sağlayan bir beceri grubdur. tüm öncller doğru olduğundan doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum