Görsel Sanatlar Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #483637

"Çocukların çizimleri ve kullandıkları yöntemler aslında onların büyüdüğü ve geliştiği ortamları yani çevrelerini yansıtmaktadır. Sanat çocukların kendilerini keşfetmeleri için oldukça önemli bir etkinliktir. Kendileri ve çevreleri ile ilgili kavram, olay ve nesneleri çeşitli yollarla seçerler ve yeniden düzenleyerek sanat yoluyla sunarlar… Okulöncesi dönemde çocuklar sanat etkinlikleri boyunca analiz, sentez ve değerlendirme gibi düşünme yeteneklerini oldukça etkin bir biçimde kullanmaktadırlar. Dolayısıyla bu yönde etkili bir uygulama sürecine sahip bir okulöncesi programı … çocuğu desteklemektedir."
Yukarıda verilen tanım/faydalar okulöncesi dönemde görsel sanatlar eğitiminin öğrencilere hangi alanda sağladığı katkıları göstermektedir?


Soyut-somut ayrımını kavrama alanında

Sosyal duygusal gelişim alanında

Fiziksel gelişim alanında

Dil gelişim alanında

Bilişsel gelişim alanında


Yanıt Açıklaması:

Çocukların sanat etkinlikleri oldukça ilgi çekicidir. Çocukların çizimleri ve kullandıkları yöntemler aslında onların büyüdüğü ve geliştiği ortamları yani çevrelerini yansıtmaktadır. Sanat çocukların kendilerini keşfetmeleri için oldukça önemli bir etkinliktir. Kendileri ve çevreleri ile ilgili kavram, olay ve nesneleri çeşitli yollarla seçerler ve yeniden düzenleyerek sanat yoluyla sunarlar. Sanatsal etkinlikler çocukların bilişsel gelişimleri için son derece önemlidir. Çocuklara algısal, duygusal, sosyal ve yaratıcı gelişimlerini destekleyen bir dürtü sağlamaktadır. Çocuklar için sanat etkinlikleri düşüncenin gelişimini sağlamaktadır. Çünkü çocuklar için kendilerini ve çevrelerini yansıtma ve düşüncelerini organize etme süreçlerini içermektedir. Okulöncesi dönemde çocuklar sanat etkinlikleri boyunca analiz, sentez ve değerlendirme gibi düşünme yeteneklerini oldukça etkin bir biçimde kullanmaktadırlar. Dolayısıyla bu yönde etkili bir uygulama sürecine sahip bir okulöncesi programı da bilişsel gelişim açısından çocuğu desteklemektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum