Görsel Sanatlar Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #456335
Aşağıdakilerden hangisi okulöncesi temel sanat eğitimindeki ana etkinliklerden biri değildir?
Çizgisel çalışmalar |
Solfej çalışmaları |
Üç boyutlu çalışmalar |
Renkli çalışmalar |
Form çalışmaları |
Sanatsal etkinliklerde farklı araç-gereçlerin kullanımı ve tekniklerin öğretimindeki çeşitlilik çocuğun sanatsal gelişimi için büyük yararlar sağlar. Çünkü bu koşullar çocuğun farklı teknikleri uygulamasına, denemesine ve yaratıcılığına geniş açılımlar sağlamasına neden olacaktır. Bu nedenle çocukların sanat etkinliklerinde hangi malzemelerle nasıl çalışacaklarının da belirlenmesi önemlidir. Öğretmenin sanat etkinliklerini planlama ve uygulama sürecinde bunları dikkate alarak çocukların bilgi, gereksinim ve gelişim düzeylerine göre hazırlanması gerekmektedir. Okulöncesi dönemde görsel sanatlar etkinliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;
Çizgisel Çalışmalar: Kuru boya, mum boya, pastel boya, farklı kalınlık ve çeşitte fırçalar, kurşunkalem ile yapılan çizimler çocukların görsel ifade biçimlerini ve yorumlarını içerir.
Renkli Çalışmalar: Kuru boya, mum boya, sulu boya, pastel boya, parmak boyası, şeker boyası, renkli farklı keçeli kalemler, mürekkep ile yapılan her türlü renkli çalışmaları içerir. Çalışmalarda renklerin kullanımı, karıştırma, kağıt ve fırça seçiminde esnek davranılmalıdır.
Üç Boyutlu Çalışmalar: Kil, kağıt hamuru, tuz seramiği, oyun hamuru, kağıt ve karton gibi malzemelerle yapılan çalışmaları içerir.
Form Çalışmaları: Farklı artık malzemeleri kullanarak belli bir bütünü oluşturan tasarımların yapılmasını içerir. Renkli kağıtlar, gazeteler, değişik boylarda kutular, kablolar, tahta parçaları vb. gibi artık malzemeler kullanılabilir.
Yorumlar
- 0 Yorum