Görsel Sanatlar Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #483652

“Çocuklara“Ne resmi yapıyorsun?” ya da “Bu çizdiğin/ boyadığın nedir?” gibi bir takım sorular yerine “Bana resmini anlatabilir misin?” ya da “Bu resmi yaparken ne düşündün?” gibi açık uçlu sorular sormalıdırlar. Bu tür sorular çocukları kendi yaratıcılıkları hakkında konuşmaya yönlendirir. Çocuklar ile yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşmalar yapmak, aynı zamanda onları kendilerini ifade etme konusunda rahatlatır ve yeni denemeler gerçekleştirmek konusunda cesaretlendirir. Bütün bu etkinlikler sırasında farklı kelimeler ve ifadeler kullanan çocuğun…kaçınılmazdır.”
Yukarıda verilen tanım/faydalar okulöncesi dönemde görsel sanatlar eğitiminin öğrencilere hangi alanda sağladığı katkıları göstermektedir?


Fiziksel gelişim

Dil gelişimi

Soyut-somut ayrımını kavrama

Sosyal duygusal gelişim

Bilişsel gelişim


Yanıt Açıklaması:

Öğretmenler çocuklara “Ne resmi yapıyorsun?” ya da “Bu çizdiğin/boyadığın nedir?” gibi bir takım sorular yerine “Bana resmini anlatabilir misin?” ya da “Bu resmi yaparken ne düşündün?” gibi açık uçlu sorular sormalıdırlar. Bu tür sorular çocukları kendi yaratıcılıkları hakkında konuşmaya yönlendirir. Çocuklar ile yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşmalar yapmak, aynı zamanda onları kendilerini ifade etme konusunda rahatlatır ve yeni denemeler gerçekleştirmek konusunda cesaretlendirir. Bütün bu etkinlikler sırasında farklı kelimeler ve ifadeler kullanan çocuğun dil gelişimi kaçınılmazdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum