Görüşme Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #46955

Aşağıdakilerden hangisi etkili ve etkisiz görüşmecilere ilişkin yanlış bir ifadedir?


Etkili görüşmeci, başvuranı dikkatle dinlediğini hissettirmek için sözlü ve sözlü olmayan iletişim öğelerini kullanır. Etkisiz görüşmeci, bu iletişim biçimlerini etkili kullanamaz.
Etkili görüşmeci, yalnızca görüşme becerilerinde değil, sosyal hizmet alanına giren tüm konularda yetkindir ve bunu karşısındakine hissettirerek ona güven verir. Etkisiz görüşmeci, mesleki yeterliğini hissettirme konusunda güven verici değildir.
Etkili görüşmeci, başvuranı rahatlatmak için olabildiğince çok konuşur. Etkisiz bir görüşmeci ise, az konuşmayı tercih ettiği için başvuranı daha çok konuşmaya zorlar.
Etkili görüşmeci, etkili sorular sorar; uygun, zamanında, somut, anlaşılır, yönlendirici olmayan, çoğunlukla açık uçlu sorular görüşmeyi biçimlendirir. Etkisiz görüşmeci, sözü edilen soru biçimlerini ustaca kullanamaz.
Etkili görüşmeci, görüşmenin seyrini esnek bir şekilde denetim altına alarak başvuranın da denetim sürecine katkı vermesini sağlar. Etkisiz görüşmeci ya kontrolü kaybeder ya da başvuranın denetime katılmasına çok az izin verir.

Yanıt Açıklaması: C seçeneğinde verilen ifade yanlış aktarılmıştır. Doğru olan açıklama şu şekildedir: Etkili görüşmeci, genellikle başvurandan daha az konuşurken, etkisiz bir görüşmeci ise,başvurandan daha çok konuşur.
Yorumlar
  • 0 Yorum