Görüşme Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #46886

Sosyal izolasyon problemi yaşayan ve arkadaş bulmakta ya da ilişkilerini devam ettirmekte güçlük yaşayan bireyle görüşme yapan sosyal hizmet görevlisinin, bireyin yaşadığı problemi psikodinamik kurama dayanarak ele aldığının kanıtı aşağıdakilerden hangisidir?


Birey bu sorunlu davranışları öğrenmiştir. Bunun önüne geçmek için sistematik duyarsızlaştırma ile davranış değişikliği yaratılmalıdır.
Yaşanan olayların değiştirilmesi mümkün değildir. Yapılması gereken bireyin olaya bakış açısının değiştirilmesidir.
Sosyal izolasyon kişinin kendisine seçtiği bir savunma mekanizması olabilir. Bilinçaltı düzeyde bunun neden kullanıldığı ortaya çıkarılmalıdır.
Kişinin probleminin hangi gereksinimden kaynaklandığı belirlenmeli ve ihtiyaçlar hiyerarşisinde doyurulmayan ihtiyaçlar karşılanmalıdır.
Kişinin problemi fiziksel ve sosyal çevresi ile yaşadığı ilişkilerden kaynaklanmaktadır. İçsel ve çevresel faktörler birlikte ele alınarak problemin çözülmesi gerekmektedir.

Yanıt Açıklaması: A seçeneği davranışçı yaklaşımı, B seçeneği bilişsel yaklaşımı, D seçeneği hümanistik yaklaşımı, E seçeneği ise ekolojik yaklaşımı açıklamaktadır. Ancak C seçeneği psikodinamik kuramın temel sayıltısıdır. Doğru cevap C seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum