Gümrük Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #1225305

Aşağıdakilerden hangisi İthal Eşyaya Ait Kıymet Bildirim Formunda bulunması gereken unsurlar arasında yer alır?

I. Satıcının Adı ve Adresi

II. Alıcının Adı ve Adresi

III. Faturanın Tarih ve Sayısı

IV. Sözleşmenin Tarih ve Sayısı

V. Teslim Koşulları


I, II, III

III, IV, V

I, II, III, IV

II, III, IV, V

I, II, III, IV, V


Yanıt Açıklaması:

Satıcının Adı ve Adresi: Beyannamede yer alan satıcı isim ve adresinin ticari faturalarda belirtilenlerle aynı olup olmadığı kontrol edilir. Birden fazla satıcının bulunması durumunda, satıcıların isim ve adreslerini gösteren ve beyan sahibinin imzasını taşıyan bir listenin beyannameye eklenmesi gerekir.

Alıcının Adı ve Adresi: Beyannamede yer alan alıcı isim ve adresinin ticari faturalarda belirtilenlerle aynı olup olmadığı kontrol edilir. Birden fazla alıcının bulunması durumunda, alıcıların isim ve adreslerini gösteren ve beyan sahibinin imzasını taşıyan bir listenin beyannameye eklenmesi gerekir.
Faturanın Tarih ve Sayısı: Beyannamede yer alan tarih ve numaranın ekteki faturalarda yer alanlarla aynı olup olmadığı kontrol edilir.
Sözleşmenin Tarih ve Sayısı: Beyannamenin ekinde sözleşme örneği varsa, beyannamede yer alan tarih ve sayısının da aynı olup olmadığını kontrol edilir. Şayet ekte sözleşme örneği yoksa gerekli olduğuna inanmadıkça sözleşme örneği talep edilmez.
Teslim Koşulları:Nakliye giderleri ulusal mevzuata göre değerlendirilir. Ulusal mevzuat nakliye giderlerinin dâhil edilmesini gerektiriyorsa, beyannamede gösterilen satış koşullarının faturalarda görülenlerle aynı olup olmadığı kontrol edilir. Teslim koşulları CIF bedele dayanıyorsa fatura bedeli, nakliye gideri, sigorta ve ithal ülkesine yapılan nakliye ile ilgili diğer ödemeleri kapsamalıdır. Teslim koşulları FOB bedele dayanıyorsa, nakliye giderlerine ilişkin vesikalar beyanname ekinde yer almalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum