Günümüz Fıkıh Problemleri Deneme Sınavı Sorusu #1371512

Hisse senetlerinin hükmünü etkileyen durumlar ile ilgili aşağıdakilerden hangileri doğrudur?

  1. Hisse senedi çıkarmaya yetkili anonim şirketlerde kanunla belirlenmiş
    bazı hususlar, küçük pay sahiplerini büyük ortakların insafına
    bırakmıştır.
  2. Halka hisse senedi arz eden şirketlerin ve ilgili yönetmeliklerin belirttiğimiz hususlar açısından ıslah edilmesi gerekmektedir.
  3. Menkul kıymetlerin halka arzında kanun gereği açıklanacak bilgiler
    izahnamede yer almaktadır.
  4. Şirket ortakları şirketten ayrılmak istediklerinde şirketin malı bölünebilir nitelikte ise, kendisine düşen pay mal olarak verilip ayrılmasına müsaade edilmelidir.
  5. Hisse senedi alım satımını, ortak olunan şirketteki hisseyi satmak gibi değerlendirerek caiz görmek oldukça anlamlıdır.


I,II,III,IV

I,II,IV,V

I,III,IV,V

I,II,III,V

II,III,IV,V


Yanıt Açıklaması:

Hisse senedi çıkarmaya yetkili anonim şirketlerde kanunla belirlenmiş bazı hususlar, küçük pay sahiplerini büyük ortakların insafına bırakmıştır.Halka hisse senedi arz
eden şirketlerin ve ilgili yönetmeliklerin belirttiğimiz hususlar açısından ıslah edilmesi gerekmektedir. Menkul kıymetlerin halka arzında kanun gereği açıklanacak bilgiler
izahnamede yer almaktadır.Şirket ortakları şirketten ayrılmak istediklerinde şirketin malı bölünebilir nitelikte ise, kendisine düşen pay mal olarak verilip ayrılmasına müsaade edilmelidir.hisse senedi alım satımını, ortak olunan şirketteki hisseyi satmak gibi değerlendirerek caiz görmek çok da anlamlı değildir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum