Haber Toplama Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #1277479

"Röportaj türleri içinde röportajı yapan kişinin belirleyiciliğinin en yüksek olduğu, başka bir anlatımla, en öznel türdür. Gazeteci önyargısız bir biçimde gördüklerini tüm çelişki ve sorunları ile yansız bir biçimde aktarmaya çalışır. Amaç, bilinmeyeni halka göstermektir" tanımlamasıyla açıklanan röportaj türü aşağıdakilerden hangisidir? 


Sokak röportajı

Portre röportaj

Gezi röportajı

Radyo röportajı

Haber röportaj


Yanıt Açıklaması:

Gezi Röportajı: Bir yöre ya da izlenilen bir rota üzerine elde edilen gözlemleri, sorunları, yeni insanları, halkları kitle iletişim araçları ile aktarmak için yapılan röportajlara gezi ya da izlenim röportajı denir. Bu röportaj türünün birinci karakteri röportajcının kendisidir. Röportaj türleri içinde röportajı yapan kişinin belirleyiciliğinin en yüksek olduğu başka bir anlatımla en öznel türdür. Bu tür röportajlar insanların başından geçen çeşitli maceraları, yaptıkları yolculuklar
sırasında yaşadıklarını ve gözlemlerini içermektedir. Gazeteci önyargısız bir biçimde gördüklerini tüm çelişki ve sorunları ile yansız bir biçimde aktarmaya çalışır. Amaç bilinmeyeni halka göstermektir. Doğru cevap C'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum