Haber Yazma Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #1157503

Bir trafik kazası haberinin anatomisi yapılacak olursa "Annenin acı kaderi" ve "Oğlunun öldüğü kavşakta 13 yıl sonra can verdi" cümleleri hangi kısımlarda yer alır?


Üst Başlık-Başlık

Başlık-Giriş

Başlık-Gövde

Üst Başlık-Gövde

Üst Başlık-Giriş


Yanıt Açıklaması:

Annenin acı kaderi Üst başlık

Oğlunun öldüğü kavşakta 13 yıl sonra can verdi Başlık

Adana’da Nevin Keklik (54), 13 yıl önce oğlu Mehmet Ali’nin (18) trafik kazasında hayatını kaybettiği kavşakta bir motosikletin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Giriş / Nerede: Adana’da Kim: Nevin Keklik Nasıl: Motosikletin çarpması sonucu Ne: Yaşamını yitirdi

Kaza, önceki gece meydana geldi. Gövde / Ne zaman: Önceki gece

Şıh Cemil Caddesi’ndeki kavşakta yolun karşısına geçmeye çalışan Keklik’e, Veysi Eğri’nin (17) kullandığı 01 SZ 836 plakalı motosiklet çarptı. Nerede (ayrıntı)? Kim (diğer kişi)? Ne (ayrıntı)?

Motosiklet çarpmasının şiddetiyle 25 metre sürüklenip park hâlindeki bir otomobile çarpıp durabildi. Nasıl?

Kazada, Keklik ile motosiklet sürücüsü Veysi Eğri ağır yaralandı, motosiklette bulunan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi ise kaçtı. Kaza sonrası başını çarpıp ağır yaralanan ve ameliyata alınan Nevin Keklik, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ne? Kazanın sonucu (ayrıntı)

Ehliyetsiz ve alkollü olduğu iddia edilen Eğri’nin de hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Neden? Şüpheli durum (ayrıntı) Ne? Kazanın sonucu (ayrıntı)

Yorumlar
  • 0 Yorum