Halkla İlişkiler Kampanya Analizi Deneme Sınavı Sorusu #1275063

I. Halkla ilişkiler kampanyalarının en temel hedefi, kurumun hedef kitlesiyle etkili ve kalıcı bir iletişim ortamı yaratmasıdır.

II. Her kurumun faaliyet alanına, organizasyon yapısına, mali durumuna ve örgütsel amaçlarına bağlı olarak homojen hedef kitleleri söz konusu olabilir.

III. Kurumların hedef kitlelerini sağlıklı ve doğru biçimde belirlemeleriyle kampanyanın başarısı arasında doğru bir orantı olduğu söylenebilir.

IV. Halkla ilişkiler kampanya uygulamalarıyla hedef kitle nezdinde kurumla ilgili olumlu bir izlenim oluşturulması ve kurumun itibarının yükseltilmesi arzulanmaktadır.

Yukarıdakilerden hangileri halkla ilişkiler kampanyaları açısından hedef kitle ile ilişkilidir?


I, II, III ve IV

Yalnız I

Yalnız II

II ve III

I, II, IV


Yanıt Açıklaması:

Halkla ilişkiler kampanyalarının en temel hedefi, kurumun hedef kitlesiyle etkili ve kalıcı bir iletişim ortamı yaratmasıdır. Yine kampanya uygulamalarıyla hedef kitle nezdinde kurumla ilgili olumlu bir izlenim oluşturulması ve kurumun itibarının yükseltilmesi arzulanmaktadır. Bu bağlamda kurumların hedef kitlelerini sağlıklı ve doğru biçimde belirlemeleriyle kampanyanın başarısı arasında doğru bir orantı bulunmaktadır. Her kurumun faaliyet alanına, organizasyon yapısına, mali durumuna ve örgütsel amaçlarına bağlı olarak homojen hedef kitleleri söz konusu olabilir. Dolayısıyla seçeneklerin hepsi halkla ilişkiler ve hedef kitle açısından doğru olduğu için doğru cevap “A” seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum