Halkla İlişkiler Kampanya Analizi Deneme Sınavı Sorusu #570649

"Aşağıdan yukarıya doğru okunacak şekilde tasarlanmıştır. Taban, stratejik planlama sürecinin sıfır noktasını temsil etmektedir. Strateji planlama süreci arzulanan sonuçlara (davranışsal ve tutumsal) ulaşıldığında tamamlanmaktadır. Bu modelde girdiler, iletişim program veya kampanyalarında ortamın (etkinlik, yayın, web, vb.), içeriğin (metin ve görüntü gibi) ve biçimin seçimi gibi stratejik ve fiziksel bileşenlerdir. Çıktılar, üretilen fiziksel materyaller ve etkinliklerdir (medya bültenleri, etkinlikler, yayınlar, intranet, vb.) ve aynı zamanda bunların üretildiği süreçlerdir (yazım, tasarım vb.). Sonuçlar, iletişimin hem davranışsal hem tutumla ilgili etkileridir. Bu model her aşama için önerilen araştırma yöntemlerini bir listesini sunarak pratik ve öğretici olmaya çalışmaktadır."

Yukarıdaki açıklamalarda halkla ilişkiler faaliyetlerinin ölçülmesi ve değerlendirilmesiyle ilgili hangi model tanımlanmaktadır?


Centre ve Broom Modeli

PRCA, IPR, PRWeek Araştırma ve Değerlendirme Modeli

Halkla İlişkiler Araştırmaları Piramit Modeli (Macnamara)

IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği) Değerleme Modeli

Cutlip Modeli


Yanıt Açıklaması:

Yukarıdaki tanımlama Halkla İlişkiler Araştırmaları Piramit Modeli (Macnamara)ni betimlemektedir. Bu nedenle doğru yanıt C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum