Halkla İlişkiler Kampanya Analizi Deneme Sınavı Sorusu #1393952

I. Ulaşılabilir olmalı

II. Dürüst olmalı

III. Kötü haberler de verilmeli

IV. Medyanın sorularından kaçınılmalı

V. Şeffaf olmalı

Yukarıdakilerden hangisi/hangileri halkla ilişkiler yöneticisinin, medya ile ilişkisini geliştirirken ve korurken dikkat etmesi gereken konular arasındadır?


I, II, III, V

IV ve V

Sadece II

II, IV, V

I, III, V


Yanıt Açıklaması:

Halkla ilişkiler açısından maksimum düzeyde olumlu içerikte yayını amaçlayan medya ilişkileri önemli bir yere sahiptir. Halkla ilişkiler mesajlarının hedef kitlelerde kuruluş ve ürün hakkında farkındalık sağlamak, bilgi aktarmak, hedef kitleleri belli yönde eğitmek, mevcut tutum ve kanaatleri pekiştirmek ya da değiştirmek, davranış değişikliği yaratmayı hedeflemesine karşın, haberin temel unsurları olan zamanlılık, yakınlık, önemlilik, sonuç ve ilgi çekmek gibi unsurlar halkla ilişkiler kaynaklı haberlerde de yer almalıdır. Kısacası medya ile iyi bir ilişki geliştirilmelidir. Halkla ilişkiler yöneticisi, medya ile ilişkilerini geliştirirken ve korurken şu hususlara dikkat etmelidir: Ulaşılabilir olmalı, Dürüst olmalı, Kötü haberler de verilmeli, Medyanın soruları cevaplandırılmalı, Şeffaf olmalı, Adil olunmalı, Medyanın çalışma düzeni gözetilmeli.

IV. Maddede yer alan ifade yanlıştır. Halkla İlişkiler sorumlusu medyanın sorularından kaçınmak yerine bu sorulara açıklıkla cevap vermelidir. Kısacası bu bilgiler doğrultusunda doğru cevap A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum