Halkla İlişkiler Uygulamaları ve Örnek Olaylar Deneme Sınavı Sorusu #71899

Johnson&Johnson’nın “Tylenol” krizi 29-30 Eylül 1982’de yaşanmıştır, ilacı kullanan 7 kişi hayatını kaybetmiştir. Ürün tahribatının, ilaçlara siyanür enjekte edilmesi ile gerçekleştirildiği öğrenilmiştir. J&J, “Tylenol” krizi’nde çeşitli stratejiler uygulayarak krizden en az zararla çıkmayı başarabilmiştir. Kriz sonrası şirket nasıl bir iletişim planı ile bu krizi atlatmıştır?


Tylenol ilacının üretimini tamamen durdurmuş; doktorlar, hastaneler ve dağıtıcılarla iletişim kurulmamıştır.
Tylenol ilacının ismi değiştirilerek tekrar üretilmiştir, yeni ilacın tanıtımı yapılmıştır.
Tylenol”un piyasadan geri çekilmesi ve düzeltilmiş hali ile tekrar pazara sunulmasına doktorlar, hastaneler ve dağıtıcılar ile kurulan kesin ve doğru iletişim çabaları eşlik etmiştir.
Finansal açıdan kayıp yaşamamak için Tylenol ilacının yaratttığı etki inkar edilmiş, toplum güvenliği görmezden gelinmiştir.
Doktorlar, hastaneler ve dağıtıcılar ile iletişime geçilerek Tylenol ilacının zarasız olduğunun hastalara anlatılması istenmiştir.

Yanıt Açıklaması: J&J, “Tylenol”un öncelikle tüm ürünün pazardan geri çekilmesi yönünde hareket etmiştir. “Tylenol”un piyasadan geri çekilmesi ve düzeltilmiş hali ile tekrar pazara sunulmasına doktorlar, hastaneler ve dağıtıcılar ile kurulan kesin ve doğru iletişim çabaları eşlik etmiştir. Böylece firma ürünün düzeltilmiş halini piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra kriz öncesinde sahip olduğu pazar payının büyük bir bölümünü yeniden elde etmeyi başardı. Firmanın başarısı yapmış oluğu hareketlerle toplum güvenliğini garanti altına almak için finansal açıdan önemli kayıplar vermeye hazırlıklı olduğunu göstermekte yatıyordu. Sonuç olarak firma toplumun desteğini, sevgi ve güvenini yeniden kazanmıştır. Doğru cevap C seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum