Halkla İlişkiler Yazarlığı Deneme Sınavı Sorusu #976561

Aşağıdakilerden hangisi halkla ilişkiler için geleneksel medyaya ihtiyaç duyulan sebepler arasında değildir?


Geleneksel medya hızlı bir şekilde itibar gerektirir. 

Geleneksel medya çok geniş bir kitleye ulaşır. 

Geleneksel medyanın büyük bir sosyal medya uzantısı vardır. 

Geleneksel medya sosyal medyayı besler. 

Geleneksel medya ekonomiktir. 


Yanıt Açıklaması:

Bunların hepsi doğru. Yine de halkla ilişkiler için hala geleneksel medyaya ihtiyaç duyuyoruz. İşte bunun için beş nedeni şöyle ifade edebiliriz:
1. Geleneksel medya tanınırlığa sahiptir: Popüler bir gazete herhangi bloga gore insanlara daha tanıdık gelmektedir. Geleneksel medya çok daha uzun süredir bu işin içinde olduğu için pek çok insan tarafından daha fazla tanınmakta ve daha güvenilir bulunmaktadır.
2. Geleneksel medya hızlı bir şekilde itibar getirir: Geleneksel medya daha çok tanınır ve daha güvenilir görülür. Bunun için geleneksel medya üzerinden ulaştığınız insanların gözünde hızlı bir şekilde itibar ve güvenilirlik kazanırsınız. Diğer yandan bir blog veya internet televizyonunda röportaj yapmak aynı etkiyi yaratmayabilir.

3. Geleneksel medya çok geniş bir kitleye ulaşmaya devam ediyor: Geleneksel medyada bir yayın organı yayın yapmaya devam ettiği sürece, onu canlı tutmak için yeterince geniş bir kitleye ulaşmaya devam edecektir. İnternetteki birçok hikaye ancak geleneksel medya onlardan söz ettikten sonra geniş şekilde yayılır.
4. Sosyal medya, geleneksel medya ile beslenir: Blogcular çoğunlukla geleneksel medya içinde neler olup bittiği hakkında yazarlar (yeni bir TV reklamı veya ana haber bülteninde ilgi çekici bir haber olabilir). Geleneksel medyaya bir röportaj verdiğinizde, kaçınılmaz bir şekilde sosyal medyanın da dikkatini çekersiniz. Tüm bunlara ilave olarak, geleneksel medyada yer almak kendi blog veya sosyal ağınızda hakkında yazı yazabileceğiniz bir malzeme olur.
5. Geleneksel medyanın büyük bir sosyal medya uzantısı vardır: Birçok geleneksel medya aracı internet üzerinde de blog ve sosyal ağ şeklinde yer alır. Eğer Web siteleri varsa genellikle en popüler bloglardan bile daha fazla ilgiyi çekebilir

Yorumlar
  • 0 Yorum