Hasta Çocukların Gelişimi Ve Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #704842

Çocuğun cansız nesnelere canlılara özgü özellikler yüklemesine denir.
Çocukların bir nesne ya da durumun değiştirilmesinin, o nesne ya da durumun temel özelliklerini değiştirmeyeceğinin bilincinde olmasıdır.
Freud’a göre üç ve altı yaşları arasında, çocukların ilgisinin cinsel organlara yöneldiği döneme fallik dönem denmektedir.
Piaget’ye göre ahlaki gerçeklik evresi ahlak gelişiminin ilk evresidir ve sekiz yaşından küçük çocuklarda görülür. Çocuklar bu aşamada kuralların güçlü otoriteler tarafından belirlendiğine inanmaya başlarlar. Yetişkinlerin kurallarına uyan çocuklar, bu kuralları kaçınılmaz olarak görürler. Piaget bu durumu, heteronom yani başkalarının kurallarına uyma dönemi olarak tanımlamıştır.
Çocuklar bu dönemde öğrenmeye isteklidir. Yeni beceriler öğrenir ve kendi başına girişimlerde bulunur. Çocuğun bu konuda gelişmesi, çevresi tarafından desteklenmesine bağlıdır. Eğer davranışlarından dolayı eleştirilirse, girişkenliği engellenmiş olur. Engellenmişlik ise suçluluk duygularının ortaya çıkmasına neden olur. Bu döneme denir.
Yukarıda verilen kavramlardan hangisinin açıklaması yoktur?


Animizim

Korunum

Fallik Dönem

Heteronom

İşlem Öncesi Evre


Yanıt Açıklaması:

Soruda yer alan ilk açıklama animizm; iknci açıklama korunum, üçüncü açıklama fallik dönem ve dördüncü açıklama heteronoma aittir. Seçeneklerde İşlem Öncesi Evrenin açıklaması yoktur.

Yorumlar
  • 0 Yorum