Hasta Çocukların Gelişimi Ve Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #875410

  1. Çocuğun, kaynak okul ve aynı zamanda hastane sınıfı ile bağlantı kurabildiği modeldir.
  2. Çocuğun tıbbi nedenlerden dolayı çocuğun izole edilmesi gereken durumlarda kullanılan modeldir.
  3. III. Çocuğun kaynak okulda öğretmenleri tarafından verilen ödevleri yapabildiği modeldir
  4. Çocuğun hastane sınıfının bağlı olduğu okul ile bağlantı kurarak, o okulun müfredatını ve ödevlerini takip edebildiği modeldir.
  5. Hastane sınıfının önceden tanımlanan bir ya da birden fazla hastane dışındaki okul ile bağlantı kurduğu modeldir.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri TeleAula sistemine ilişkin karışık modelinin sahip olduğu özellikler arasında yer almaktadır?


I ve II

I-II-III

I ve V

Yalnızca IV

Yalnızca V


Yanıt Açıklaması:

TeleAula, bilgisayarlar, mobil İnternet bağlantısı ve video konferans odaları gibi teknolojik uzaktan iletişim kaynaklarını düzenlemektir. Bununla ilgili (a) sınıf merkezli model, (b) okul dinamikleri merkezli ve (c) karışık model olmak üzere üç farklı eğitim modeli vardır. Sınıf merkezli model, çocuğun hastane sınıfının bağlı olduğu okul ile bağlantı kurarak, o okulun müfredatını ve ödevlerini takip edebildiği modeldir. Okul dinamikleri merkezli model, hastane sınıfının önceden tanımlanan bir ya da birden fazla hastane dışındaki okul ile bağlantı kurduğu modeldir. Karışık model ise çocuğun, kaynak okul ve aynı zamanda hastane sınıfı ile bağlantı kurabildiği, tıbbi nedenlerden dolayı çocuğun izole edilmesi gereken durumlarda kullanılan ve aynı zamanda kaynak okulda öğretmenleri tarafından verilen ödevleri yapabildiği modeldir. Doğru cevap B’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum