Hava Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1355521

ECAC ve Eurocontrol dışında, ICAO’nun bölgesel kuruluşları olarak başka kuruluşlar da vardır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu kuruluşlardan birisi değildir?


Afrika Sivil Havacılık Komisyonu

Arap Devletleri Sivil Havacılık Konseyi

Biritanya Sivil Havacılık Konseyi

Latin Amerika Sivil Havacılık Komisyonu

Orta Amerika Hava Seyrüsefer İş birliği Konvansiyonu


Yanıt Açıklaması:

ECAC ve Eurocontrol dışında, ICAO’nun bölgesel kuruluşları olarak başka kuruluşlar da vardır. Bunlar;
Afrika Sivil Havacılık Komisyonu (e African Civil Aviation Commission-AFCAC):
Bu komisyon ekonomik, sosyal, taşımacılık ve iletişim işleri komisyonudur. 1969 Addis Ababa Konferansı sonucunda oluşmuştur. Afrika Birliği Kuruluşu’nun üyesidir. Komisyona üyelik Afrika Ekonomi Komisyonu (e Economic Commission for Afrika) üyesi olan Afrika ülkelerine açıktır.
Arap Devletleri Sivil Havacılık Konseyi (e Civil Aviation Council of Arab StatesCACAS): Konsey hava hukukunu oluşturan temel anlaşmaları Arapça’ ya çevirmektedir.
Konseyi kuran sözleşme 1967 yılının Ekim ayında yürürlüğe girmiştir. Konsey, PanArabic hava yolunu kuran bir anlaşma ile birlikte Arapça Hizmetler Transit Anlaşması’nı da yapmıştır.
Latin Amerika Sivil Havacılık Komisyonu (the Latin American Civil Aviation Commission-LACAC): Bu komisyon 1973 yılında Meksika’ da yapılan toplantıda kurulmuştur. Tarifesiz hava taşımacılığı tarife yapıları ve Latin Amerika’ da hava seyrüsefer kanunu konularında çok sayıda toplantı yapmaktadır.
Orta Amerika Hava Seyrüsefer İş birliği Konvansiyonu (the Corporacion Centroamericana De Servicios De Navigacion Aerea-COCESNA).

Yorumlar
  • 0 Yorum