Hava Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1224559

Aşağıdakilerden hangisi Montreal Konvansiyonunun  getirdiği yenilikler ve önemli özelliklerinden biri değildir?


Konvansiyon sözleşme, protokol ve eklerden oluşan Varşova sistemindeki düzenlemeleri tek bir konvansiyonda birleştirmektedir

Yeni sözleşme metninin resmî dilleri Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Rusça ve İspanyolcadır

Hava yolu taşıyıcısının sınırlı sorumluluğu olduğu kabul edilmiştir

Hava taşıyıcıları, tazminatların ödenmesini olanaklı kılacak sigortanın sağlanmış olduğuna ilişkin kanıt belgesini sunmaya mecbur tutulmaktadır

Varşova sistemindeki taşıma belgeleri düzenlemeleri değişen şartlara uyumlu hale getirilmiştir, modernleştirilmiş ve basitleştirilmiştir


Yanıt Açıklaması:

Montreal Konvansiyonunun en önemli özellikleri ve getirdiği yenilikler şunlardır:

Konvansiyon sözleşme, protokol ve eklerden oluşan Varşova sistemindeki düzenlemeleri tek bir konvansiyonda birleştirmektedir. Eski sistemde daha sonra yapılan protokollerle getirilen en iyi unsurlar Konvansiyona alınmıştır.

Yeni sözleşme metninin resmî dilleri Arapça, Çince, İngilizce, Fransızca, Rusça ve İspanyolca dır.
Hava yolu taşıyıcısının sınırsız sorumluluğunu kabul etmiştir. Yolcu taşımacılığında kazadan meydana gelen ölüm ve yaralanmalarda iki aşamalı sorumluluk sistemi getirilmiştir.
Varşova sistemindeki taşıma belgeleri düzenlemeleri değişen şartlara uyumlu hale getirilmiştir, modernleştirilmiş ve basitleştirilmiştir. Konvansiyon taşıma belgelerinin kâğıt belge yerine elektronik olarak hazırlanmasına izin vermektedir.
Konvansiyon sorumluluk davasında yetkili mahkemelere bir tane daha ek yapmıştır. Bu beşinci yargı yetkisi olarak adlandırılmaktadır.
Hava taşıyıcıları, tazminatların ödenmesini olanaklı kılacak sigortanın sağlanmış olduğuna ilişkin kanıt belgesini sunmaya mecbur tutulmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum