Hava Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1395545

487/2009 sayılı Tüzüğe göre, Komisyon Avrupa Birliği’nin İşleyişi Hakkında Antlaşma’nın 101(1) (eski madde numarası 81(1)) maddesine göre yasaktan muaf olan belli anlaşma, karar ve uyumlu eylemlerle ilgili tüzük kabul edebilir. Komisyonun özellikle kabul ettiği grup muafiyetleri aşağıdakilerden hangisidir?


Kalkış ve varış noktalarındaki ülkelere 50-50 temeline göre tahsis edilen her bir hava yolu pazarı üzerinde meydana getirilen ciro.

Hava yolu işletmelerinin uçuş tarifelerinin ortak planlaması ve koordinasyonu.

Varış noktasına göre tahsis edilen hava yolu taşımacılığı hizmetlerinden ortaya çıkan devir.

Hava yolu işletmelerinin malları üretim veya dağıtımı ile hizmetlerin sunulmasında yeni gelişme ve iyileşmelerin ya da ekonomik veya teknik gelişmenin sağlanması.

Hava yolu İşletmelerinin İç Hatlar Pazarında Ortak Fiyat Anlaşmaları.


Yanıt Açıklaması:

487/2009 sayılı Tüzüğe göre, Komisyon Avrupa Birliği’nin İşleyişi Hakkında Antlaşma’nın 101(1) (eski madde numarası 81(1)) maddesine göre yasaktan muaf olan belli anlaşma, karar ve uyumlu eylemlerle ilgili tüzük kabul edebilir. Komisyon özellikle aşağıdaki konularla ilgili anlaşma, karar ve uyumlu eylemlere yönelik grup muafiyetlerini kabul edebilir:
• Hava yolu işletmelerinin uçuş tarifelerinin ortak planlaması ve koordinasyonu.
• Tarifeli hava yolu taşımacılığı hizmetlerinde yolcu, bagaj ve yük taşımacılığının fiyat tarifeleri hakkında danışma.
• Yeni açılmış ve yoğunluğu düşük, tarifeli hava yolu taşımacılığı hatlarında (Pazara erişimin ve/veya pazara girişin tüm hava yolu işletmeleri için yeni olduğu hava yolu pazarlarında) ortak uçuş faaliyetlerinin düzenlenmesi.

Yorumlar
  • 0 Yorum