Hava Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1407238

Havacılık sigortalarının tarihçesi ile ilgili verilen aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?


Havacılık sigortaları Birinci Dünya Savaşı’ndan hemen önce başlamış fakat gelişimi Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra olmuştur.

Londra Lloyd’da bulunan sigortacılar havacılık sigortalarının öncülerini oluşturmaktadır.

İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa’da havacılık konsorsiyumları kurulmuştur.

Sigortacıların uluslararası hakları 1934 yılında Uluslararası Havacılık Sigortaları Birliği’nin yaratılmasına yol açmıştır.

Uluslararası Havacılık Sigortaları Birliği'ne bir sigorta şirketinin üye olarak kabul edilebilmesi için ulusal pazarda büyük bir paya sahip olması gerekmez, açık kapı ilkesi geçerlidir.


Yanıt Açıklaması:

Sigortacıların uluslararası hakları 1934 yılında Uluslararası Havacılık Sigortaları Birliği’nin yaratılmasına yol açmıştır. Bu organizasyon hava hukuku alanında uluslararası konvansiyonların tasarı aşamasında danışma niteliğinde rol oynamaktadır. Politik olmayan bir birliktir ve dünyanın her yerinden kayıtlı sigorta şirketlerine açıktır. Amaçları; havacılık sigortaları adına konuşmak ve görüşmeler yapmak, üyeler arasında bilgi sirkülasyonu için merkezî bir büro kurmak, havacılık sigortalarının uygulanması ve daha iyi düzenlenmesi için iş birliği yapmak ve genellikle havacılık sigortalarının uygulanması ve gelişimine faydalı olabilecek herhangi bir şeyi yapmaktır. Organizasyon bir kartel değildir. Bir sigorta şirketinin üyeliğe kabul edilebilmesi için ulusal pazarda büyük bir paya sahip olduğunu göstermesi zorunludur. Prim miktarları Birlik’te asla tartışılmaz.

Yorumlar
  • 0 Yorum