Hava Taşımacılığı Deneme Sınavı Sorusu #971417

Hava yolu taşımacılığını genel havacılıktan ayıran temel özellikler kapsamında seçeneklerde verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Genel havacılık faaliyetlerinin kapsamı daha dardır.

Hava taşımacılığı faaliyetleri nispeten kapasitesi daha büyük uçaklarla gerçekleştirilir.

Hava yolu taşımacılığı, canlı veya cansız varlıkların bir hava aracı vasıtasıyla zaman ve yer faydası sağlayacak şekilde ticari bir amaç güdülerek, ücret karşılığında yer değiştirmesi işlemidir.

Genel havacılık faaliyetleri, hava yolu taşımacılığı faaliyetlerine göre daha büyük ölçeklidir.

Hava yolu taşımacılığı ücret karşılığında ya da kira yoluyla yapılır.


Yanıt Açıklaması:

Hava yolu taşımacılığını genel havacılıktan ayıran temel özellik onun ticari bir amaç güdülerek ücret karşılığında ya da kira yoluyla yapılmasıdır. Diğer bir ifade ile hava yolu taşımacılığı, canlı veya cansız varlıkların bir hava aracı vasıtasıyla zaman ve yer faydası sağlayacak şekilde ticari bir amaç güdülerek, ücret karşılığında yer değiştirmesi işlemidir. Yapılan ayrımdan da anlaşılacağı üzere hava taşımacılığı faaliyeti ile kastedilen, ticari amaçlı yapılan, genel havacılık faaliyetlerine göre daha büyük ölçekli olan, nispeten kapasitesi daha büyük uçaklarla gerçekleştirilen ve kapsamı daha geniş olan taşımacılık faaliyetidir. Yani, hava yolu taşımacılığı faaliyetleri, genel havacılık faaliyetlerine göre daha büyük ölçeklidir. Buna göre doğru cevap D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum