Hava Taşımacılığı Deneme Sınavı Sorusu #976807

  1. Hava yolu taşımacılığı sektörü kendi içinde bir endüstri olmaktan çok insanları ve yükleri, iki nokta arasında taşıyarak diğer sektörlere girdi sağlayan bir sistemdir.
  2. Hava yolu taşımacılığı ekonomilerin ve kültürlerin birleşimini ve etkileşimini sağlayarak birbirine bağlı küresel bir ekonomi ve kültürel çevre oluşturan, nüfusların dengeli dağılımını kolaylaştıran bir hizmet sektörüdür.
  3. Hava yolu yolcu ve kargo taşımacılığı; sosyo-ekonomik gelişmeler, dünya ticaret hacmindeki yükselme, küreselleşme, insanların konfora ve zamana daha fazla kıymet vermeleri gibi sebeplerle son yıllarda hızla gelişen bir ulaştırma türüdür.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri hava yolu taşımacılığı ile ilgili doğru bir bilgidir?


Yalnız I

Yalnız II

I ve II

I, II ve III

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

Yolcu ve yük taşımaya yönelik birbiriyle bağlantılı faaliyetlerin ve kurumların oluşturduğu sistem olan hava yolu ulaştırma sektörü; hava yolu işletmeciliği, hava seyrüsefer ve hava trafik hizmetleri, yer ve ikram hizmetleri, eğitim, bakım ve diğer havacılık faaliyetleri ile bütün sistemin uluslararası kurallara göre koordinasyonu ve denetimi kapsamaktadır.

Anlaşılacağı üzere hava yolu taşımacılığı sektörü kendi içinde bir endüstri olmaktan çok insanları ve yükleri, iki nokta arasında taşıyarak diğer sektörlere girdi sağlayan bir sistemdir. Küreselleşen dünyada hava yolu taşımacılığı sektörü ekonomilerin ve kültürlerin birleşimini ve etkileşimini sağlayarak birbirine bağlı küresel bir ekonomi ve kültürel çevre oluşturan, nüfusların dengeli dağılımını kolaylaştıran, milyonlarca yolcu ve yükün dünya üzerindeki noktalar arasında hızlı bir şekilde yer değiştirmesini mümkün kılan bir hizmet sektörüdür.

Yorumlar
  • 0 Yorum