Hava Taşımacılığı Deneme Sınavı Sorusu #1057757

Aşağıdakilerden hangisi bir ticari hava taşıma işletmesinin, uçuş emniyet ve güvenliğinin tesisine yönelik olarak yerine getirmesi gereken yükümlülükler arasında değildir?


Gerçekleştirilecek operasyonun mahiyet ve kapsamına uygun şekilde yeterli sayıda uçucu, teknik ve idari personel istihdamını sağlayarak Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işletme adına girişlerini yapmak.

İstihdam edilen personelin asgari gerekliliklerine ilişkin eğitim ve kontrollerden geçirilmesini ve asgari yeterliliklerini sağlamak.

Sahip olduğu ruhsat kapsamında filosunda bulunması gereken asgari sayıda hava aracının bakım ve uçuşa elverişlilik gerekliliklerini sağlayarak hava araçlarını uçuşa elverişli durumda bulundurmak.

Ruhsatın alındığı tarihten itibaren en geç altı ay içerisinde uçuş faaliyetlerine başlamak.

Gerçekleştirilecek uçuş operasyonlarını ulusal ve uluslararası sivil havacılık mevzuatının asgari gerekliliklerine uygun olarak gerçekleştirmek.


Yanıt Açıklaması:

“Ruhsatın alındığı tarihten itibaren en geç altı ay içerisinde uçuş faaliyetlerine başlamak.“ bir ticari hava taşıma işletmesinin, uçuş emniyet ve güvenliğinin tesisine yönelik olarak yerine getirmesi gereken yükümlülükler arasında değildir. Doğru cevap D’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum