Hava Taşımacılığı Deneme Sınavı Sorusu #1025730

Aşağıdakilerden hangisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklara göre bakım kuruluşu veya ilgili personele uygulanacak işlemler, idari para cezaları ve yaptırımlardan biri değildir?


Birinci seviye bulgu olarak değerlendirilen bir kusur bulunması hâlinde, uygunsuzluğun
etki alanı kapsamında bakım kuruluşuna önceden bildirimde bulunmaksızın
yetkinin tümünde veya bir kısmında sınırlama yapılır, askıya alınır veya iptal
edilir.

Yetkisi askıya alınmasına veya iptal edilmesine rağmen bakım faaliyetlerini devam ettiren bakım kuruluşunun sorumlu müdürü en az iki yıl süreyle başka bir bakım kuruluşunda veya ticari hava taşıma işletmesinde yönetici personel olarak görev  yapamaz.

Yönetici onay belgesi iptal edilen yönetici personel en az iki yıl süreyle bir başka bakım kuruluşunda veya ticari hava taşıma işletmesinde yönetici personel olarak görev alamaz.

Onaylayıcı personelin, bakım çıkış sertifikalarını kendi adına başka bir personele imzalatması/mühürletmesi hâlinde, iki personelin de yetki belgesi altı ay süreyle askıya alınır. Bu süre sonunda tekrar yetkilendirme yapılmadan önce sözkonusu personel başka bir onaylayıcı personel ve/veya yetkili eğitmen tarafından en az 15 gün süre konuyla ilgili işbaşı eğitimine tabi tutulur.

Güncel bakım verileri kullanılmadan bakım yapılması hâlinde, söz konusu bakımı yapan onaylayıcı personelin yetkilendirme belgesi en fazla iki ay süreyle askıya alınır.


Yanıt Açıklaması:

Güncel bakım verileri kullanılmadan bakım yapılması hâlinde, söz konusu bakımı yapan onaylayıcı personelin yetkilendirme belgesi en fazla üç ay süreyle askıya alınır.

Yorumlar
  • 0 Yorum