Hava Taşımacılığı Deneme Sınavı Sorusu #1066570

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal itibar ve itibar ile ilgili doğru değildir?


İtibar, Arapça bir kelime olup saygı görme, değerli ve güvenilir olma durumu, saygınlık ve prestij anlamımda kullanılmaktadır

Kurumsal itibar "şirket dışı kişilerin gözünde, şirketin finans, insan kaynakları, sosyal sorumluluk veya ürün kalitesi gibi alanlarda şirkete biçilen ayrı ayrı imajların birleştirilmiş değerlendirilmesine dayanan becerilerin derecesidir.”

Kurumsal itibar, bir şirketin yarattığı güvenin toplam pazar değeri içindeki katkı payı, elle tutulmayan değerlerin taşıyıcısı, toplum tarafından beğenilen, takdir edilen bir şirket olmanın karşılığıdır.

İtibar "bir işletme hakkında kamuoyunca (paydaşlarca) sahip olunan tüm görüş, yargı ve düşüncelerle; işletmeye karşı duyulan inanç ve işletmenin sahip olduğu güvenilirliğin tamamı"dır.

İyi bir itibar olmasa da, finansal kazanç artar, çalışanlar motive olur ve işletmeye bağlılık artar, müşterilerin devamlılığı sağlanır, pazarda rekabet üstünlüğü sağlanır, paydaşlara güven verdiğini gösterir.


Yanıt Açıklaması:

Yapılan araştırmalar iyi bir itibarın, finansal kazancı arttırdığını, çalışanları motive ettiği ve işletmeye bağlılığını arttırdığını, müşterilerin devamlılığını sağladığını, pazarda rekabet üstünlüğü sağladığını, paydaşlara güven verdiğini göstermiştir (Yılmaz, 2015, s. 3).

Yorumlar
  • 0 Yorum