Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #559222

Aşağıdakilerden hangisi marshalling hizmetleri uygulama esaslarından biri değildir?


Marshalling hizmetlerinde kullanılan uluslararası işaretler ve bunların anlamları vardır.

Hava alanına gelen uçaklara isteğe bağlı olarak marshalling hizmeti verilerek parklandırma yapılır.

Uçaklara marshalling hizmeti öncelikli olarak yer hizmetleri kuruluşları ve hava taşıyıcıları yetkili personeli tarafından verilir.

Uçağın park sahasına herhangi bir nedenle yer hizmetleri kuruluşu veya hava taşıyıcısı personeli gelmemiş ise, uçak “Hava Alanı İsletmecisi” yetkili personeli tarafından marshalling hizmeti verilerek parklandırılır.

Marshalling hizmetini veren personel marshalling işaretleri, uçak park sahaları, uçak park sahası çizgileri, uçak tipleri ve apron emniyet kuralları hakkında eğitimden geçirilmiş olmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Marshalling hizmetleri uygulama esasları aşağıdaki gibidir:

  • Marshalling hizmetlerinde kullanılan uluslararası işaretler ve bunların anlamları vardır.
  • Hava alanına gelen tüm uçaklara marshalling hizmeti verilerek parklandırma yapılır.
  • Uçaklara marshalling hizmeti öncelikli olarak yer hizmetleri kuruluşları ve hava taşıyıcıları yetkili personeli tarafından verilir.
  • Otomatik parklama sistemi bulunan park sahalarında uçağın parklanması sistem marifeti ile olur. Ancak sistemin devre dışı kalması ihtimaline karşı yer hizmetleri kuruluşunun marshalling hizmeti verecek personeli hazır bulunmalıdır.
  • Uçağın park sahasına herhangi bir nedenle yer hizmetleri kuruluşu veya hava taşıyıcısı personeli gelmemiş ise, uçak “Hava Alanı İşletmecisi” yetkili personeli tarafından marshalling hizmeti verilerek parklandırılır.
  • Marshalling hizmetini veren personel marshalling işaretleri, uçak park sahaları, uçak park sahası çizgileri, uçak tipleri ve apron emniyet kuralları hakkında eğitimden geçirilmiş olmalıdır.Doğru cevap B'dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum