Havacılık Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1206549

I. Veba, kızamık ve kolera gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engelleyecek tedbirler, antlaşma ülkeleri ve onların işleticileri tarafından alınmalıdır.

II. Hava araçlarında taşınan yolcuların isim, kalkış ve varış noktalarını içeren listelerin düzenlenmesi zorunlu ha^le gelmiştir.

III. Taşınan kargonun bilgilerini içeren manifestoların hava aracında bulundurulması, bir gereklilik olarak belirlenmiştir. 

Yukarıda belirtilen kurallar aşağıdaki hangi toplantıda alınmıştır?


Paris konvansiyonu

Şikago konvansiyonu

Londra Konferansı

İstanbul Konferansı

Berlin Görüşmeleri


Yanıt Açıklaması:

S¸ikago Konvansiyonu, Paris Konvansiyonunda da kabul edilen her ülkenin hava sahasındaki egemenliğine vurgu yaparak; iniş, kalkış ve transit geçişte izin alınması gerekliği zorunluğunu yinelemektedir. Aynı zamanda, gidilen ülkenin pasaport, gümrük, karantina ve göçmenlik kanunlarına uyulması gerektiği konusunda görüş birliği sağlanmıştır (Abeyratne, 2010: 123). Ayrıca, sarıhumma, veba, kızamık ve kolera gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engelleyecek tedbirler, antlaşma ülkeleri ve onların işleticileri tarafından alınmalıdır. S¸ikago Konvansiyonu, havaaraçlarında taşınan yolcuların isim, kalkış ve varış noktalarını içeren listelerin düzenlenmesini zorunluluk ha^line getirmiştir. Taşınan kargonun bilgilerini içeren manifestoların havaaracında bulundurulması, bir gereklilik olarak belirlenmiştir

Yorumlar
  • 0 Yorum