Havacılık Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1347587

I. Doğrudan yolcu ile etkileşim kuran personeli konu alır. II. Riskli yolcuların uçağa erişmeden kontrol edilmesini sağlar. III. Check-in, boarding ve bilet satıştan sorumlu personeli kapsar. IV. Kurs süresi toplamda 5 gündür. V. Her 2 yılda bir tazeleme eğitimi alınması gerekir.Yolculara yönelik yer hizmetleri güvenliği eğitimine ilişkin olarak yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?


I, II, III

I, III, IV

II, III, V

II, IV, V

III, IV, V


Yanıt Açıklaması:

Kurs-5 olarak adlandırılan ''Yer hizmetleri Güvenliği Eğitimi-Yolcu'' adlı güvenlik eğitimi Gerek hava yolu gerekse yer hizmetleri işletmelerinin doğrudan doğruya yolcu ile etkileşim hâlindeki personeline yönelik güvenlik eğitimidir. Bu personel tehdit (risk) oluşturabilecek yolcular ile doğrudan temas hâlinde olduklarından, güvenlik eğitimi almaları son derece
önemlidir. Bu eğitim ile kazandırılacak güvenlik bilinci, tehdit oluşturabilecek yolcuların uçağa erişimini de büyük oranda azaltacaktır. Eğitim check-in (yolcunun uçuşa kabulü için yapılan bilet ve bagaj işlemleri) ve boarding (yolcunun uçağa kabulü) işlemlerinde yer alan personel ile havaalanında görevli bilet satış ofislerindeki personeli kapsamaktadır. Kurs süresi 2 gün olup başarı notu 70’dir. Sertifikaya hak kazanan personelin her üç yılda bir tazeleme eğitimi almaları zorunludur. 

Doğru yanıt A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum