Havacılık Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1243375

Havacılık güvenliği konusundaki eğitimler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


SHGM’den eğitmen yetkisi almış bireylerin sahip oldukları nitelikler, havacılık güvenliği eğitimlerinin nitelikli ve güncel tutulmasına olanak sağlamaktadır.

Personelin havacılık güvenliğine yönelik bilişsel gelişimlerinin sağlanmasına ve uygulamalardaki yetkinliklerinin artırılmasına her zaman önem verilmesi gerekmektedir.

Havacılık güvenliğinin tüm personelin katkıları ile etkin kılınması, güncel eğitim içerikleri ve tazeleme eğitimleri ile mümkün olmaktadır.

Eğitim ile kazandırılmış beceri ve güvenlik bakış açısının korunmasıdır. Personele kazandırılan bu yetiler, gerçek anlamda, önem verilerek yapılan tazeleme eğitimleri ile güncel tutulmalıdır.

Havacılık sektörünün uzun dönemde devamlılığını sağlamak için nihai karar verici unsurun, insan değil, yapay zekaya dayalı sistemler ve makineler olması elzemdir.


Yanıt Açıklaması:

Teknolojinin kullanımı, havacılık sektörünün uzun dönemde devamlılığını sağlamak için kaçınılmazdır. Teknolojideki tüm gelişmelere karşın, nihai karar verici unsur insandır. Bu nedenle personelin havacılık güvenliğine yönelik bilişsel gelişimlerinin sağlanmasına ve uygulamalardaki yetkinliklerinin artırılmasına her zaman önem verilmesi gerekmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum