Havayolu Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #1150360

Aşağıdaki havayolu kargo taşımacılığı ile ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?


Yolcular için de kargo taşımacılığında da uzun mesafeli yolculuklarda havayolu tercih edilmektedir.

Bisikletin yoğunluk ve istiflenme açısından hem yoğun hem de istiflenmesi kolayken kitapların yoğunluğu fazla ve istiflenmesi daha zordur.

Taşınacak kargonun niteliği, hava kargo pazarının bölümlendirilmesinde büyük bir öneme sahiptir.

Kargo taşımacılığında gönderilecek mallar, hafif ağırlıkta ürünler (mektup) olabileceği gibi 50.000 kilo ya da üzeri ağırlıkta mallar da olabilmektedir.

Kargo taşımacılığının da geri dönüşü bulunmaktadır.


Yanıt Açıklaması:
  • Kargo taşımacılığı tek yönlüdür. Başka bir ifadeyle gönderilecek kargonun geri dönüşü bulunmamaktadır.
  • Taşınacak kargolar, heterojen (farklı) nitelikler sergileyebilmektedir. Örneğin; kargo taşımacılığında gönderilecek mallar, hafif ağırlıkta ürünler (mektup) olabileceği gibi 30.000 kilo ya da üzeri ağırlıkta mallar da olabilmektedir.
  • Her bir kargonun yoğunluğu ve istiflenmesi farklı şekillerde ortaya çıkabilmektedir. Örneğin, kitaplar yoğunluk ve istiflenme açısından hem yoğun hem de istiflenmesi kolayken bisikletin yoğunluğu daha az fakat istiflenmesi daha zordur.
  • Yolcu ve kargo taşımacılığında ortaya çıkan bir diğer temel farklılık ise fiyat-mesafe ilişkisidir. Yolcular için uzun mesafeli yolculuklarda havayolu tercih edilmekteyken kargo taşımacılığında uzun mesafeler söz konusu olduğunda taşıma maliyetleri oldukça artabilmektedir.
  • Kargosu olan müşterilerin, yüksek maliyetine rağmen havayolunu tercih etmesinin sebebi, kimi zaman taşınan ürünün niteliğinden kaynaklanabilmektedir. Taşınacak kargonun niteliği, hava kargo pazarının bölümlendirilmesinde büyük bir öneme sahiptir.
Yorumlar
  • 0 Yorum