Havayolu Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #1316757

Tüketici pazarı ve endüstriyel pazar ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?


Endüstriyel pazarlamada çok belirgin fırsatlar mevcuttur. 

Tüketici pazarında işletmelerin satın alma merkezleri bulunur. 

Tüketici pazarında pazarlama etkinlikleri bireyleri ya da aileleri, endüstriyel pazarlama ise işletmeden işletmeye pazarlama etkinliklerini kapsar.

Endüstriyel pazardaki en önemli fark, belli bir ürünün tüketicisinin belirlenmesinin genellikle basit bir süreç olmasıdır. 

Tükecisi pazarında genellikle karmaşık bir karar sürecinden geçilmektedir. 


Yanıt Açıklaması:

Pazarlamadaki en önemli konulardan birisi tüketici pazarı ile endüstriyel pazarı ayırt etmektir. Tüketici pazarında pazarlama etkinlikleri bireyleri ya da aileleri hedefemektedir. Endüstriyel pazarlama ise isletmeden isletmeye pazarlama etkinliklerini kapsamaktadır. Bu iki pazar arasında çok sayıda farklılık bulunmaktadır. Tüketici pazarındaki en önemli fark, belli bir ürünün tüketicisinin belirlenmesinin genellikle basit bir süreç olmasıdır.Endüstriyel pazarlamada  çok belirgin fırsatlar mevcut değildir. Endüstriyel pazarlamada isletmeler üretim için büyük miktarda hammadde, teçhizat vb. satın alma kararları verirken, genellikle karmasık bir karar verme sürecinden geçmektedir. Endüstriyel pazarlarda isletmelerin satın alma merkezleri bulunmaktadır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum