Havayolu Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #1172270

Aşağıdakilerden hangisi farklılaştırma stratejisini izleyen işletmelerin pazardaki beş güce karşı etkili olan avantajlarından değildir?


Tedarikçiler üzerinde işletme ve marka bağlılığı oluşturmaktadır

Müşteriler fiyat farklılığını kolayca tolere edebildikleri için maliyetleri etkileyen girdi fiyatlarındaki değişiklikleri fiyatlara yansıtmak daha kolay olmaktadır.

Marka sadakati piyasaya yeni girmeye çalışan rakipler için önemli bir engel oluşturmaktadır

Müşteri sadakati elde etmek için farklılaşan işletme, ikame ürünler karşısında rakiplerinden daha iyi konumlanmış olmaktadır

Rakiplerin, farklılaşmayı beceremedikleri sürece sadık müşterileri kendine çekemedikleri gibi fiyat savaşına da girmeleri mümkün olamayacaktır


Yanıt Açıklaması:

Farklılaştırma strajesini izleyen işletmelerin pazardaki beş güce karşı etkili olan avantajları şunlardır:

• Alıcılar üzerinde işletme ve marka bağlılığı oluşturmaktadır
• Müşteriler fiyat farklılığını kolayca tolere edebildikleri için maliyetleri etkileyen girdi fiyatlarındaki değişiklikleri fiyatlara yansıtmak daha kolay olmaktadır.
• Marka sadakati piyasaya yeni girmeye çalışan rakipler için önemli bir engel oluşturmaktadır.
• Müşteri sadakati elde etmek için farklılaşan işletme, ikame ürünler karşısında rakiplerinden daha iyi konumlanmış olmaktadır.
• Rakiplerin, farklılaşmayı beceremedikleri sürece sadık müşterileri kendine çekemedikleri gibi fiyat savaşına da girmeleri mümkün olamayacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum