Havayolu Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #1252270

Aşağıdaki havayolu pazarında fiyatlama ile ilgili bilgilrden hangisi doğrudur?


Havayolu bilet fiyatları sürekli olarak değişiklik göstermemektedir.

Havayolu işletmesinin az kapasite ile çalışması bilet fiyatlarını indirmenin olası nedenleri açısından oldukça sık karşılanan bir durumdur.

Fazla kapasite ile bağlantılı fiyat indiriminde havayolu işletmesinin kısa dönemde nakit akışını artırmak için bilet fiyatlarında indirime gitmesi gereklidir.

Modern gelir yönetim sistemleri sadece fiyatlar üzerinde kontrol yapmaktadır.

Fiyatlar uçuş öncesinde belli olmayan bir zaman aralığında düşebilir ancak uçuşa 2 hafta kala genelllikle yükselme eğiliminde olmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Havayolu bilet fiyatları sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Bu değişim haftanın belirli bir gününde değil, bir günün içinde bile onlarca kez yaşanabilmektedir. Bu değişimin hangi gün olacağına havayolu işletmesi karar vermektedir. Fiyatlar uçuş öncesinde belli olmayan bir zaman aralığında düşebilir ancak uçuşa 3 hafta kala genelllikle yükselme eğiliminde olmaktadır. Havayolu işletmesinin fazla kapasite ile çalışması bilet fiyatlarını indirmenin olası nedenleri açısından oldukça sık karşılanan bir durumdur. Fazla kapasite ile bağlantılı fiyat indiriminde havayolu işletmesinin kısa dönemde nakit akışını artırmak için bilet fiyatlarında indirime gitmesi gereklidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum