Havayolu Pazarlaması Deneme Sınavı Sorusu #1219721

Bir havayolu firması, rezervasyon sistemi, kapasite yönetim sistemi ve şirket içi sistemlerinin birbirine bağlı olmaması sebebiyle gelir yönetiminde sorunlar yaşamaktadır. Bu sorun aşağıdakilerden hangisinin geliştirilmesiyle doğrudan çözüme kavuşturulabilir?


Bilgi Sistemleri

Fazla Rezervasyon Politikası

Fiyatlama Bilgileri

Talep ve Rezervasyon Süreci

Pazar Bölümleme


Yanıt Açıklaması:

Gelir Yönetimi sistemini uygulayabilmek için işletmeler müşterilerinin ödeme yapabilecekleri fiyat düzeyine göre pazar bölümleme yapabilmeli, geçmişe ait talep ve rezervasyon süreci hakkında bilgi sahibi olmalı, fiyatlama hakkında bilgi sahibi olmalı, gelişmiş bir fazla rezervasyon sistemine sahip olmalı ve iyi bir iletişim sistemine sahip olmalıdırlar. 

Gelir yönetiminin unsurları şunlardır: Pazar Bölümleme, Talep ve Rezervasyon Süreci, Fazla Rezervasyon Politikası, Fiyatlama Bilgileri ve Bilgi Sistemleri. 

Bilgi Sistemleri: Gelir yönetimi sisteminin kapasite yönetim sistemi, rezervasyon sistemi ve şirket içi sistemlerle birbirine bağlı olması gereklidir. Bilgisayar sistemlerinin entegrasyonunun olmaması, başarılı bir gelir yönetiminin uygulanmasındaki en büyük engellerden biridir.

Bu bilgilere dayanarak, doğru cevap seçeneği A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum