Hayat Sigortaları Ve Bireysel Emeklilik Sistemi Deneme Sınavı Sorusu #1232765

Aşağıda verilen, ölüm rizikosunun gerçekleştiği hallerden hangisi hayat sigortası genel şartlarına göre sigorta teminatı dışında kalmaz?


Yolcu sıfatı dışında havada yapılan yolculuklar esnasında ölüm rizikosu gerçekleşirse

Aksi sözleşme ile kararlaştırılmadıkça, ölüm rizikosu savaş halinde gerçekleşirse

Sigortalı, 4 yıl devam eden ve ölüm ihtimaline karşı yapılan sözleşmede, intihar veya intihara teşebbüs sonucunda ölürse

Sigortadan faydalanan kimse hayatı üzerine sigorta yapmış olanı öldürmüş veya onun öldürülmesinde herhangi bir şekilde suç ortaklığı etmişse

Sigortalı aksine bir sözleşme olmadığı sürece, AIDS, nükleer, biyolojik ve kimyasal silah kullanımı veya nükleer, biyolojik ve kimyasal maddelerin açığa çıkmasına neden olacak her türlü saldırı ve sabotaj veya tedavi amaçlı olanlar hariç nükleer rizikolar sonucu ölürse


Yanıt Açıklaması:

Hayat Sigortası Genel Şartları'nda ölüm rizikosunun aşağıda belirtilen hallerde gerçekleşmesi halinde bu tür rizikoların sigorta teminatı dışında kalacağı hükme bağlanmıştır.
1. Yolcu sıfatı dışında havada yapılan yolculuklar esnasında ölüm rizikosu gerçekleşirse, şirket yalnız riyazi ihtiyat ödemekle yükümlüdür; ölüm tazminatı ödenmez.
2. Aksi sözleşme ile kararlaştırılmadıkça, sigorta savaş halinde geçerli değildir.
3. Sigortalı, üç yıldan kısa sürede devam eden ve ölüm ihtimaline karşı yapılan sözleşmede, intihar veya intihara teşebbüs sonucunda ölürse sigortacı sigorta bedelini ödemekle yükümlü değildir. Ancak, sigorta sözleşmesinin üç yılı doldurmuşsa, bu riziko teminat dışı olmaktan çıkar ve sigortacı sigorta bedelini tam olarak ödemek zorundadır.
4. Sigortadan faydalanan kimse hayatı üzerine sigorta yapmış olanı öldürmüş veya onun öldürülmesinde herhangi bir şekilde suç ortaklığı etmişse sigorta bedelinden mahrum kalır ve bu bedel ölenin mirasçılarına ait olur.
5. Sigortalı aksine bir sözleşme olmadığı sürece, AIDS, nükleer, biyolojik ve kimyasal silah kullanımı veya nükleer, biyolojik ve kimyasal maddelerin açığa çıkmasına neden olacak her türlü saldırı ve sabotaj veya tedavi amaçlı olanlar hariç nükleer rizikolar sonucu ölürse, sigortacı, yalnız riyazi ihtiyatı ödemekle yükümlüdür.

Yorumlar
  • 0 Yorum