Hayat Sigortaları Ve Bireysel Emeklilik Sistemi Deneme Sınavı Sorusu #1379052

Aşağıdakilerden hangisi, hayat ürünü geliştirmede ortaya çıkan başlıca problemlerden biri değildir?


Ülkenin veya yörenin özelliğinden kaynaklanan

Sermaye fazlalığından kaynaklanan

Rekabetten kaynaklanan

Deneyim eksikliğinden kaynaklanan

Yasalardan kaynaklanan


Yanıt Açıklaması:

Hayat Ürünü Geliştirmede Ortaya Çıkan Başlıca Problemler

Ülkenin veya yörenin özelliğinden kaynaklanan: Bir ülkede veya bir bölgede popüler olan bir ürün başka bir ülkede aynı ilgiyi göremeyebilir. Ülkenin çeşitli bölgelerinde yaşayan bireylerinin bir “hayat sigorta poliçelesi”ne bakışı farklılık gösterebilmektedir.

Yasalardan kaynaklanan: Bazı ürünlerin geliştirilmesinde mevcut yasaların etkisi ile sorunlar yaşanabilmektedir. Geliştirilmesi düşünülen ve başka bir ülkede popüler olan bir ürünün, yasal alt yapısı olmadığı için uygulaması mümkün olamamaktadır.

Ekonomik koşullardan kaynaklanan: Toplumun ekonomik gücü ve bireylerin gelir dağılımındaki farklılığı bazı ürünlerin piyasaya sunumunda sorunlar yaşanmaktadır. Hayat poliçelerinin satın alınmasında ekonomik yapının ilişkisi çok önemlidir.

Vergi ile ilgili belirsizliklerden kaynaklanan: Ülkemizdeki vergi sistemi ve hayat sigorta poliçelerindeki vergi uygulamaları; ürünlerin geliştirilmesinde bazı problemleri ortaya çıkarabilmektedir. Özellikle vergi sistemindeki geleceğe yönelik belirsizlik daha da önemli sorundur.

Rekabetten kaynaklanan: Diğer sigorta şirketleri ile yaşanan rekabet; bazı ürünlerin tasarımıda zorlaştırmaktadır. Proje olarak başarılı olan bir ürün rekabet sebebi ile uygulamaya konulamayabilir.

Organizasyondaki bozukluklardan kaynaklanan: Sigorta şirketinin satış organizasyonu ve dağıtım kanalları özellikle tanıtım süreci uzun olan ürünlerde yetersiz kalabilmektedir.

Sermaye eksikliğinden kaynaklanan: Geliştirilen bazı ürünler için sigorta şirketlerinin mali yeterliliği sorun olarak karşısına çıkabilir. Reasürans kapasitesinin destek olamadığı bazı ürünler için bu durum ciddi bir problem oluşturabilmektedir.

Bilgi-işlem sisteminden kaynaklanan: Sigorta şirketi tarafından geliştirilen bazı ürünler önemli bilgi-işlem desteği gerektirmektedir. Bilgi-işlem sistemin yetersiz kaldığı ve ilave yatırım ihtiyacı olan projeler de gündeme gelebilmektedir.

Deneyim eksikliğinden kaynaklanan: Uygulaması olmayan ve ilk kez denenecek ürünler için belirsiz müşteri tutumu da bir problemdir. Yeni kurulan sigorta şirketleri için bu konu daha da önem arz etmektedir.

Pazarda oluşmuş kötü alışkanlıklar ve yer etmiş bozukluklardan kaynaklanan: Daha önce diğer sigorta şirketleri tarafından geliştirilen, pazara sunulan ve problem ile karşılaşılan bazı ürünlerin; tekrar projelendirilmesi aşamasında yeni şirket için önemli sorunlar vardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum