Hayat Sigortaları Ve Bireysel Emeklilik Sistemi Deneme Sınavı Sorusu #1396841

I- Bireylerin tasarruf yaparak kendilerini ve taşıdığı hayati riskler nedeniyle de sevdiklerini güvence altına alan sigorta uzun dönemli hayat sigortalardır.

II- Yaşam kaybı, ferdi kaza ve maluliyet teminatlarının yanı sıra toplanan primlerden risk primi, genel gider ve komisyon kesintileri yapıldıktan sonra kalan tutar yatırıma yönlendirilmektedir.

III- Sigorta süresince prim ödeyen sigortalının, sigorta süresi dolmadan ölümü halinde poliçede belirlenen tazminat tutarına kar paylı birikim tutarı eklenerek varislerine ya da poliçede lehtar olarak gösterilen kişilere toplu olarak ödenmektedir.

Birikim ağırlıklı hayat sigortaları ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?


Yalnız I

I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Bireylerin tasarruf yaparak kendilerini ve taşıdığı hayati riskler nedeniyle de sevdiklerini güvence altına alan sigorta uzun dönemli hayat sigortalardır. Yaşam kaybı, ferdi kaza ve maluliyet teminatlarının yanı sıra toplanan primlerden risk primi, genel gider ve komisyon kesintileri yapıldıktan sonra kalan tutar yatırıma yönlendirilmektedir. Sigorta süresince prim ödeyen sigortalının, sigorta süresi dolmadan ölümü halinde poliçede belirlenen tazminat tutarına kar paylı birikim tutarı eklenerek varislerine ya da poliçede lehdar olarak gösterilen kişilere toplu olarak ödenmektedir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum